Hanul Hotarul Ciucului

↑ înapoi la listă

Băile Apor

Baie tradiţională

Balvanyos
-

46.114538, 25.949556

Între staţiunea Băile Balvanyos si Grand Hotel Balvanyos se află, la cateva sute de metri departare de drum, locul de scăldat al fetelor Apor. La izvoare se poate ajunge pe o cărare largă, inchisă cu o bariera care interzice accesul vehiculelor.

Pe suprafaţa mică, cunoscută sub denumirea de Locul de scăldat al fetelor Apor, întălnim opt izvoare de apă minerală diferite, apele cărora diferă de la unul la altul. pH-ul acestora oscilează între valorile de 1,82–4,28, caracterul lor acid fiind rezultatul acidului sulfuric liber ce se formează în ele. Astfel de izvoare nu mai sunt nicăieri in Europa, fiind vorba de o adevarată raritate mondială.

Acestea pot fi folosite ca factori terapeutici eficienţi în tratarea bolilor reumatice şi ale organelor locomotorii, a problemelor ginecologice, bolilor sistemului nervos şi a celor cardiovasculare. Apa rece diminuează secreţia bilei, iar apa caldă o stimulează. Folosită pentru cură, apa minerală influenţează pozitiv „întreţinerea” tractului digestiv, funcţionarea stomacului şi a bilei. Denumirea descriptivă de apă vindecătoare de ochi, de picioare, indică şi oportunităţile de utilizare a acesteia.

Izvoarele tămăduitoare se află pe traseul marcat cu triunghi roşu. Sunt amenajate 4 bazine mici care îşi trădează prezenţa prin lipsa vegetaţiei şi prin mirosul puternic de ouă sticate care provine de la hidrogenul sulfurat. Băile reci în aceste ape minerale au efecte benefice asupra bolilor cardiovasculare.

 

Luni 0:00 - 24:00
Marţi 0:00 - 24:00
Miercuri 0:00 - 24:00
Joi 0:00 - 24:00
Vineri 0:00 - 24:00
Sâmbătă 0:00 - 24:00
Duminică 0:00 - 24:00
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
  • Hanul Hotarul Ciucului
  • Restaurant Hanul Hotarul Ciucului

loading ...

Uri-show